fredag 25 november 2011

Vernissage på Bohusläns museum

Så var det dags igen. Välkomna till vernissagen på Bohusläns museum i morgon lördag närmare bestämt, den 26 november. Dörrarna öppnas till Uddevallas välkända årliga hantverksutställning när Lars Petersson, länshemslöjdskonsulent i Örebro och huvudredaktör för nyutkomna boken "Slöjden börjar i skogen" har invigt utställningen och vi har hänförts av dansande varelser maskerade i Erik Torstenssons tovade masker.
I tidigare inlägg har jag lovat dela med mig av mina utställningsprodukter som jag har hållit på med i faktiskt ett halvår från och till. Temat är skogen och jag har envisats med att skogen även är textil, för det är den verkligen - mer eller mindre indirekt. Om inte annat tänker jag att somligt går att ta med sig när man är i skogen!! Förra veckan packad jag sakerna och tog tåget till Uddevalla där jag lämnade in:
några mattor: "skogens gull", "moleri" och "citronkol"


ett antal halsdukar:"lingon",
"lingonmon", "fligan", 
"mossan" och "björnmossan"
en hög med grytlappar: "grönsiskan" o "gulsparven"

Jag konstaterar att jag återkom- mande väljer något ur min färgskala som håller ungefär den samma vad jag än gör. Det går åt mycket gult och grönt när jag väljer.

och några sittkuddar; "snilje" och"linnéa"
Det blir fint tycker jag.

Till sist; i morgon öppnar  utställninge
Vi ses!

8 kommentarer:

 1. Lycka till på Midvinterfest med dina fina alster. Minns när jag var med där (innan vi flyttade till Värmland). Det var så trevligt och fina utställningar.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Du får mej att blekna! Vad du slitit på ett halvår, å vilka finfina saker du slöjdat! Imponerande! Kram!

  SvaraRadera
 3. Vilka halsdukar... Otroligt vackra. Namnet på utställningen är verkligen smått fantastiskt. Midvinterfest i skogen...

  SvaraRadera
 4. Mycket vackert du visar ... Lycka till !

  SvaraRadera
 5. Den rutiga mattan är som solskuggor under ett träd, kubistiskt solglitter!

  SvaraRadera
 6. Vilka jättefina mattor! Du, jag tänker nästan alltid i textil när jag är ute och går i skogen! Gott nytt år till dig!

  SvaraRadera
 7. Vilka fantastiskt fina mattor!

  SvaraRadera

Det är fint med kommunikation så lämna ett litet avtryck om du vill, eller en tanke om det väcks någon.