söndag 21 september 2014

klart för leverans, härligt!

Två "medan våren genererar"-mattor är nu klara att lämna vävstolsrummet och flyga iväg till ny plats där jag tror mig veta att lite upplyftande känslor är gott. Hoppas verkligen att de kommer väl till pass och kommer att glädja andra. Till huset dit mattorna ska finns en fantastisk gammal igenvuxen villaträdgård, med dignande fruktträd, höga och lummiga syrénbuskar och vackra gamla blomstersorter. Den vänliga trädgården blev kärnan till denna frukt.

Det har varit en fröjd att väva mattorna och härligt att ha fått tilltron.
Fröjden har också varit att tänka lite kring de olika tygerna som jag vävt in. Allt från nu vuxna systerdotters barnaår till egen tonårstid, Hulskogstid och sommartid. För nog är jag ganska säker på att ett av de rosamönstrade tygerna en gång kom från barnkläder syrran sydde och jag vet att jag sydde långkjol på 70-talet i gladaste  blåmönstrade tyget.
Tiden går och den sätter spår, det tycker jag om.

9 kommentarer:

 1. Så fina! Har en varp till dubbelväv liggande, det kommer att bli mitt nästa projekt! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack Charlotte! kul att du också ska väva dubbelt, lycka till!

   Radera
 2. Svar
  1. Tack tack! Det värmer att höra att positiva kommentarer, framför allt när osäkerheten kan darra till i nedklippningsstunden och jag funderar kring det färdiga resultatet. tack Lotta.

   Radera
 3. Du gör så fantastiskt vackra dubbelvävda mattor. Jag är grymt imponerad av hur du får till färgsättningen. Det oregelbundna i det regelbundna. Jättefint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack, du ser det jag strävar efter och nu suger jag åt mig av innehållet i din kommentar!

   Radera
 4. Dom var redigt snygga!

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara mattor! Ljuvliga färger. Och så vackert med dubbelväven. Fint med de smala kanterna också, att inte enbart ha fullstora rutor. Grymt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack taktiltextil jag tycker om det avgränsade formatet.

   Radera

Det är fint med kommunikation så lämna ett litet avtryck om du vill, eller en tanke om det väcks någon.