söndag 25 september 2011

Mitt virrvarr

Det kommer nya idéer titt som tätt och till slut blir det ganska virvlande i tankebanorna. Röran som finns runt omkring mig skulle behöva ställas i ordning.

Jag vet att det röriga utanför är en spegling av det innanför. Inte alltid lika lätt att gilla läget för jag gillar inte oredan.
Dock; mitt i röran kom den där badrumsmattan till som jag tänkt på i flera år. Det är slutet på denna sega varp jag hållit på med väldans länge.
Katten har varit den första att inviga badrumsmattan fylld av rosengångsringar vävda av en gammal morgonrock! Hoppas den blir skön att gå på.

Och så var det den där rosengångsmattan som satte mig på prov. Först blev det bara "myrornas krig" som sagt som var tvunget att bli bortplockat. Tur det.
Ibland ångrar jag mig bittert när jag inte plockat upp, men nu gjorde jag det och ...

...fram kom en massa ringar i gult,svart/ brunt och grönt på både grön botten och svart/brun.
Under tiden vävstolen matat fram några meter rosengång har även jag varit iväg till Borås och Väv 2011. Det var verkligen roligt att gå runt på försäljningsmässan och lockas till inspiration och inköp. Bland annat införskaffade jag kardborrar som Svensk Ull beredning ab sålde i sin monter. Väldigt roligt var det att prata med kvinnorna som tagit över efter Morjärv. Jag blev sugen på att väva plädar. Men då måste jag först skaffa en bredare vävstol det duger inte med 135 cm då.
Alldeles betagen blev jag bland allt annat av vävnaderna i Dalarns Hemslöjds monter.


3 kommentarer:

  1. Hade så gärna varit till Borås! Men det blev inte av att anmäla sej, trots att det gick resor härifrån! Man hade fått många timmar i buss och ett fåtal på mässan så valet var lätt! Hoppas det kommer närmare nästa gång! Fint med rosengång, blir nog mitt nästa projekt!

    SvaraRadera
  2. Nu har jag läst så många underbara inlägg från Väv 2011 att jag känner att jag måste åka nästa gång!

    SvaraRadera
  3. Jag tycker det ser ordningsamt ut, i alla fall på bilden. Jag gillar rosengångsrundlarna, dom får mig att tänka genomskärningsbilder av en rullstensås.

    SvaraRadera

Det är fint med kommunikation så lämna ett litet avtryck om du vill, eller en tanke om det väcks någon.