söndag 15 juni 2014

Flätan blir mattan

För ett år sedan var det full fart i vävstolen och jag vävde ullmattor så det stod härliga till. Nu  ä n t l i g e n  väver jag igen i den där varpen som jag längtade efter att komma igång med, den där kära vännen. Det har tagit tid att komma igång efter flytten.
Tycker dock att tankarna och idéerna som fanns till den kära varpflätan har blivit urlakade så som sker med för utspädd saft. Idén kring blåvita varpflätan var ganska disig och blågrå och nu bildas någonting helt annat  l å n g t  iväg från utgånspunkten. Inte annat att göra än att flytta utgångspunkten och låta mig överraskas av allt blått.
6 kommentarer:

 1. I like the various blues and the texture that this piece has. Nice weaving!

  SvaraRadera
 2. Ja men grannt blir det hur som helst! Men jag känner igen det där. med att komma igång å väva som man tänkt. Bilden inne i huvet stämmer inte alltid med handens verk. Det blir annorlunda, men ändå bra! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och med glesrips händer så mycket mer än vad jag i förväg kan tänka ut!

   Radera
 3. Det ser väldigt bra ut! Glesrips är kul. Det var ett bra tag sedan jag hade något i vävstolen och jag börjar bli sugen. Kanske blir det glesrips här också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verklige sug efter vävandet när man inte håller på. Vissa dagar när jag inte har möjlighet verkligen längtar jag också. Det ska bli kul att se vad det blir när det blir dags!

   Radera

Det är fint med kommunikation så lämna ett litet avtryck om du vill, eller en tanke om det väcks någon.