måndag 22 juni 2009

Mitt ullprojekt och Margreths får

 Ullvarpen har nu blivit en provväv i form av en liten remsa uppsatt i en TÄT sked med satinbindning. Aldrig förr provat satin och så gör jag det i en alldeles för komplicerad varp. Typiskt mig!!! Nu försöker jag fortsätta provväva men tappar modet för varpen fungerar definitivt inte. Ull tunt tunt går inte att riva i med en vass sked. Dumt att överhuvudtaget försöka. Ändå fortsätter jag dömt att misslyckas. Varptrådarna sprätter en efter en.Dock på samma ställe så jag bör gå in i skeden och kolla hur det står till där. En 100/10 sked är väldigt svår att studera. Kanske bäst att leta fram ett förstoringsglas. Men jag vet ju inte vad jag ska göra med en sked som bråkar. Hur rättar jag till det? Inger säger: "det är av misstagen man lär sig" så jag måste utvärdera detta jobb för att hitta lärdomen. Vips så tog allt en annan vändning!! Trådarna fortsatte att sprätta. Alla de blågröna trådarna som var entrådiga lurvade till sig i skeden så alldeles förfärligt så till slut tog jag saxen och klippte bort dem. Pöttsligt vände det omöjliga och jag insåg att det inte kunde bli något försök med damast med skälblad FÖR JAG KAN INTE DETTA ÄN! och framför allt inte med en ullvarp.
1½ m varp nu till vilken nytta/nöje?
Då kom jag att tänka på Margreths tvättade ull som hängde bredvid vävstolen. La in några lockar och det blir en experiment-halsduk. Den ser gullig ut i vävstolen... återstår att se hur det ser ut och känns runt halsen???

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Du kunde bytt till en 50-rörssked och haft fler trådar i rör. Då nöter det inte lika mycket på varpen. Försök med det nästa gång.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Så klart jag borde bytt, min envishet går förlångt ibland. ville ge mig på att väva som 1700-tals textilien Kalmink där tätheten var ännu mer upp till 26 - 30 tr per cm. Tror du vävarna hade glesa skedar trots tätheten?

  SvaraRadera
 3. Visst måste man prova annars lär man sig inget. Inget är bortkastat! Ur detta kommer nya ideer.

  SvaraRadera
 4. Men du vilken fantastiskt fin väv! Gillar den sista biten:) Halsduk, men du, den skulle passu utmärkt till ett av mina kuddprojekt! Jag blev förtjust:)Vad sägs?
  /Lina

  SvaraRadera
 5. Tack! Va roligt att du gillar min kudde:) Men du, vill du ge mig mått och pris så kanske vi kan göra en liten affär?
  /Lina

  SvaraRadera
 6. das sieht toll aus!! klasse..gruß wiebke

  SvaraRadera

Det är fint med kommunikation så lämna ett litet avtryck om du vill, eller en tanke om det väcks någon.